Rinus Sprong en Thom Stuart bezochten Kopenhagen om te werken met Sorella Englund!
Ze werkten met haar in het koninklijk theater aan de voorbereidingen van een nieuwe productie gebaseerd op een oud Bournonvolle ballet. Deze productie gaat waarschijnlijk in 2010 in premiere.  De ontvangst in Denemarken was geweldig en de inspiratie die de twee ontvingen was geweldig.

          
Homepage
           Maximum Dance Course 2009 in samenwerking met Het Nederlands Dans Theater en Ballet & Co!
Na drie eerdere succesvolle edities is dit jaar uitgegroeid tot een volwassen zomer danscursus. Studenten van over de hele wereld, o.a. India, Canada en Nederland, profiteren van het gepassioneerd aanbod van dans, cultuur, en onze eigen stad.
De prachtige ontwikkeling van de dans in Nederland in de afgelopen 50 jaar wordt uitgedragen in een internationale cursus.
Goed voor dans in Nederland!                                                                                                                        Alle levels zijn nu volgeboekt
Zie ook www.nederlandsdanstheater.nl/educatie          
                       NIEUWS!
          De Dutch Don't Dance Division krijgt positief advies meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur,
09-12 gemeente Den Haag!
Niet alleen de beleidsplannen van DeDDDD zelf kreeg een uitmuntende beoordeling maar ook werd DeDDDD genoemd in de beoordeling van het Nederlands Dans Theater waarbij de samenwerking tussen de educatieve afdeling van het Nederlands Dans Theater met de Dutch Don't Dance Division als een positieve ontwikkeling werd genoemd. Ook in de plannen van het Holland Dance Festival werd de samenwerking bij de diverse projecten zeer positief gewaardeerd.
We zijn blij met deze complimenten en hopen in de nabije toekomst de inspirerende samenwerking met deze vooraanstaande instanties te kunnen voortzetten en elkaar aan te vullen.
In de gemeenteraad zal in september een definitieve beslissing genomen worden over het oordeel van het advies.
Click hier voor de aanbeveling DeDDDD, adviescommissie meerjarenbeleidsplan Kunst & Cultuur 2009-2012,' Verscholen Goed'.
          Thom Stuart choreografeert opera
           'Death in Venice' van Benjamin Britten voor Staatsopera Hamburg en Theater an der Wien.
De regie is in handen van Ramin Gray (Londen), decorontwerper Jeremy Herbert, Kostuumontwerper Kandis Cook, Dirigent Simone Young
Met: Michael Schade (von Aschenbach), Gabriele Frola (Tadzio) John Neumeier Balletschule), Nmon Ford, David DQ Lee, Moritz Gogg,
Miriam Gordon-Stewart, Trine W. Lund

Zie ook www.staatoper-hamburg.de
           Thom Stuart choreografeert nieuw stuk voor het Scapino Ballet Rotterdam, ' TWOOLS 11'.
Hij werkt samen met jonge tot zeer jonge dansers van de vooropleiding CoDarts, Rotterdamse Dansacademie, die samen met de mannen van het Scapino Ballet in het stuk zullen dansen. De combinatie van het toptalent met veel ervaring van de Scapino dansers en het aanstormende talent van de student-dansers zal van alle kanten een geweldige ervaring worden en wederom een spannend stuk opleveren.
Stuart bouwt voort op zijn ervaring die hij had bij zijn vele projecten waaronder het succesvolle ' Stamina' wat tijdens het gala voor de zeventigste verjaardag van koningin Beatrix in Koninklijk Theater Carre werd opgevoerd in 2008.
Van 3 tot en met 6 juni 2009, Rotterdamse Schouwburg.
Zie ook
www.scapinoballet.nl
Thom Stuart en Ramin Gray tijdens lunchbespreking aan de Alster in Hamburg
Thom Stuart met Guiseppe (l) en Gabriele (r) 2e en 1e bezetting Tazio, tijdens lezing in Opera Stabile Hamburg
             Thom Stuart ontmoet John Neumeier tijdens een lezing voor de Junge Freunde Staats Oper Hamburg, over het choreografische aspect van de opera Death in Venice van Benjamin Britten. John Neumeier gaf een lezing over zijn succesvolle ballet Death in Venice.
Neumeier viert binnenkort zijn 40 jarige jubileum als directeur van het Ballet der Staatsoper Hamburg en is daarmee de langst zittende directeur van de ballet/dansgezelschap.
De voorstellingen van het ballet zijn altijd 100% uitverkocht wat het succes van de fantasische groep dansers aangeeft.
Zie ook
www.hamburgballet.de