DeDDDD-Homepage
Who is Who?
Onze geschiedenis
Rinus Sprong en Thom Stuart, De DDDD-oprichters, zijn theatermakers puur sang.
De individuele carrieres spreiden zich over ruim 28 jaar zang, dans en choreografie op nationale en internationale podia.

Sinds 1996 hebben zij hun passie en talent voor theater en dans gebundeld in
De Dutch Don't Dance Division (DeDDDD) en werken ze samen met een breed scala van projecten.
Voorstellingen van DeDDDD zijn te zien in de reguliere theaters, op locatie en diverse festivals.

In 2008 ontvingen ze samen de Culturalisprijs van de stad Den Haag voor hun inzet voor de cultuurparticipatie door alle lagen van de bevolking.

Samenwerken
DeDDDD heeft samenwerkings verbanden gehad met o.a. Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, Nederlands Danstheater, Korzo Theater, Theater aan het Spui, Festival De Parade, Holland Dance Festival, Duende Friesland, Move On!, het Matangi Kwartet, Doelen Quartet en vele andere musici, dansers en andere artiesten, waaronder de beeldend kunstenares Wilma Marijnissen en beelden kunstenaar en dichter Han Wap.

Grenzen overbruggen
De onorthodoxe projecten en opvattingen van Stuart en Sprong zijn uniek in ' s lands danscultuur. Het staat vaak lijnrecht tegenover hedendaagse stromingen en voorwaarden van commissies en fondsen.
De mix van andere cultuurvormen, samenwerking met dansers uit de free=lance als van de gevestigde gezelschappen was aanvankelijk "not done". Daarnaast was er een strikte scheiding tussen het professionele en het amateur circuit.
Stuart en ook Sprong bewogen zich als vissen in het water tussen al deze verschillende groepen en niveau's heen; grote gezelschappen, amateur projecten, festivals, het dansvakonderwijs en gevestigde instituten.

Nieuwe publieksgroepen en initiatieven
In de loop van de jaren groeide DeDDDD uit tot een gezicht in dans waar een grote en diverse publiekgroep zich in kon vinden.
Het meest in het oog springend was " Closet Case and other short stories" (97) waarvoor Stuart choreografieprijs kreeg van de vereniging van Schouwburg en Concertzalen Directies en de voorstellingen op festival De Parade, met tussen de 12 en 16 duizend betalende bezoekers iedere zomer. "Fortuna's Follies" won in 2001de prijs als beste festival productie.
In 2001 werd een stichting opgericht van waaruit eigen initiatieven konden worden ontwikkeld en ook financieel beheerd.

In 2006 organiseerde DeDDDD voor het eerst een internationale zomercursus, De Dutch Summer Dance Course, waarin het werk van de Nederlandse dans centraal wordt gesteld en uitgedragen. In 2007 gingen ze samenwerken voor DeDSDC met Ballet&Co en werd de cursus uitgebreid met een aanbod voor jonge tot zeer jonge dansers.
Toen in 2008 daar een partnerschap met het Nederlands Dans Theater nog bij kwam groeide de, inmiddels Maximum Dance Course, uit tot een volwaardige zomercursus die zich kan meten met het buitenland.
In 2006 ging ook "De Notenkraker, in de Grote Kerk, Den Haag", van start. Hierbij werd op productioneel en voor educatie nauw samengewerkt met het Holland Dance Festival.
Deze twee projecten zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen naast alle andere activiteiten die ieder jaar weer voor verrassingen zullen zorgen waar ons publiek van kan genieten, leren en mee doen.

    The Dutch Don't Dance
    The Dutch Don't Dance
    There are a few who do
    Just a few and if they do
     It gets to much for the other Dutch
    So they never get a chance
   
(Annie M.G. Schmidt, ' Foxtrot' )
Contact